Епигенетична картография

Как работи

Епигенетичният доклад

Eпигенетичното картографиране, получено чрез сканиране на космени луковици, представлява запис на влиянията на макро и микро околната среда, които оказват въздействие на човека.  Необходим е целия процес на трансформация на индикаторите – от сканирането, изпращането до сървърите в Хамбург, разчитането, разшифроването и преобразуването им – до получаването на ценните характеристики с най-важните за нас данни като лична Епигенетична картография. Тези данни не са физически измерители на елементи и фактори, а се получават във вид на диаграми, оцветени по сектори, които акцентират най-важните показатели на база информационен резонанс. Поради това  Епигенетичната картография не трябва да се счита за диагностична.

Защо се използва космената луковица?

  • Космите работят като антени, които приемат сигнали от макро и микро- околната среда
  • Косата представлява сензор, който съхранява и предава информация.
  • Космената луковица е разположена в космения фоликул и представлява „матрица“ от постоянно делящи се клетки. В долната част на луковицата се намира т.нар. дермална папила. Тя съдържа кръвоносни съдове, които снабдяват косъма с хранителни вещества. Именно това разположение на луковицата в непосредствена близост до кръвоносните съдове и сигналите, излъчвани от тях, благоприятства за извличането на информация за основните показатели на клетъчно ниво.

С какво се различава епигенетичното картографиране от кръвния тест?

Вземането на косъм е неинвазивен метод. Дългосрочните отклонения от задържането или загубата на минерали се установяват по-лесно в косата, отколкото в кръвта. Концентрациите на повечето елементи в косата пък са значително по-високи от тези в кръвта и другите тъкани. Същевременно косата дава информация за минали и настоящи нива на микроелементи, токсични метали и вещества, които влизат от външни източници.

Всеки показател от картографията отразява въздействието на околната среда въз основа на генерирана цифрова стойност. Тази стойност няма измерителна скала или изходно положение, но отразява отговора на организма на влиянието, което може да бъде различно за всеки човек.

Данните

Данните се визуализират в диаграми и таблици, и се категоризират, за да улеснят разбирането и използването на информацията.

Размерът на сегмента показва цялостното му значение спрямо останалите елементи в същата диаграма. Този начин на преглеждане на данните чрез съпоставянето им е по-цялостен.

Епигенетичната картография съдържа и списък от храни, които се препоръчва да се ограничават за 90 дни. Тe всъщност са храни, към които имате чувствителност и които намаляват цялостната ефективност на храносмилателната система..

Към всеки показател се предоставя препоръчителен списък с храни, които могат да бъдат добавени към обичайното меню. Тези храни са информационни източници, които ще позволят на организма да работи по по-ефективен начин и ще помогне за оптималното проявление на гените.

Важно е сканирането на космената луковица и съставянето на лична епигенетична картография да бъде извършвано на всеки 90 дни. Защо? Когато променяме храненето си с изключване на дадени храни и добавяне на други, съобразно препоръките в картографирането, тялото ни се нуждае от три месеца, за да може да се адаптира към промените, които настъпват, тъй като това е и приблизителния период, в който клетките на повечето органи се обновяват.

Епигенетично картографиране

WELLNESS епигенетична картография

Wellness

Променете изцяло начина си на живот, навиците в храненето, чувствата, мислите и дори възприятията си като разберете епигентичните влияния, които ще отключат Вашия потенциал!

Епигенетиката във спорта

Фитнес и Спорт

Вашият 90-дневен план
за постигане на оптимална физическа форма.

Адрес

бул. Александър Малинов № 91

Етаж 5, Офис 502

Младост 4, София

Работно Време

Пон - Пет: 09 – 18 часа

Съб: 10 - 17 часа

Неделя: Почивен ден